Dagje Amsterdam, persoonlijke ervaring oud leerling

 

De instructeur haalde ons ‘s morgens rond 9 uur thuis op, en de andere leerling en ik reden om de beurt op de snelweg richting Amsterdam. Op de snelweg krijg je de kans om meerdere handelingen te oefenen. Zo rijd je zelfstandig van Eindhoven naar Amsterdam, door goed de borden te lezen onderweg. Er is een stop tussendoor bij een tankstation, zodat je een goede kans krijgt om het invoegen te oefenen. Je maakt een noodstop op de vluchtstrook en leert meer over het correct gebruik van de vluchtstrook. Je oefent het inhalen van ander verkeer, en nog veel meer!

We wisselden elkaar af en reden zo stukjes door verschillende wijken van Amsterdam. Vooral die trams en de drukte waren even wennen!

De tijd vloog echt voorbij en voor we het wisten was het al tijd om wat te eten. De instructeur nam ons naar een heel gezellig Marokkaans restaurantje om even wat bij te komen en een lekker hapje te eten. Na het eten hebben we nog een beetje rondgereden en toen weer één voor één op de snelweg gereden tot we rond 5 uur weer thuis waren.

Je krijgt tijdens een dagje Amsterdam 3 lessen per persoon. Om de 50 minuten wordt er van leerling gewisseld, zodat de andere leerling niet te lang stil hoeft te zitten op de achterbank.

Om de 50 minuten ongeveer, is er ook een korte pauze van 5 minuten. De middagpauze valt rond 13.00 uur en duurt 45 minuten. Na deze lange pauze is het tijd om terug te keren.

Onderweg krijg je ook weer verschillende opdrachten om uit te voeren.

Als je nieuwe ervaringen wilt opdoen, beter wilt leren rijden op de snelweg, of andere situaties wilt meemaken dan in Eindhoven, raad ik Amsterdam zeker aan! Je doet erg veel ervaring op in een dag en krijgt meer inzicht in het verkeer. Het dagje Amsterdam is er overigens niet alleen voor leerlingen van rijschool Salie. Ook mensen met een rijbewijs, of leerlingen die graag een dagje in een andere stad willen rijden, mensen met angst voor de snelweg, etc. zijn van harte welkom

Designed & Developed by Fixlab
Call Now Button